Meer hypotheek met loonsverhoging binnen 6 maanden

Verwacht je binnen 6 maanden een loonsverhoging, bijvoorbeeld via de CAO of werkgever, dan kun je nu al meer hypotheek krijgen. Lees hoe dit werkt.

Meer starters succesvol dankzij loonsverhoging

De woningmarkt trekt weer aan. Het zijn vooral starters die voor een stijging van het aantal woningverkopen zorgen. Het afgelopen kwartaal werden 20.000 hypotheken afgesloten door starters, dat zijn er 2000 meer dan een kwartaal eerder.

Een belangrijke reden achter deze toename in verkopen zijn de gestegen lonen. Veel mensen hebben dit jaar een aanzienlijke loonsverhoging gekregen, waardoor hun leencapaciteit is toegenomen. 

Nu de prijzen van woningen ook weer geleidelijk stijgen, zou dit weleens hét perfecte moment kunnen zijn om je kans te grijpen op de huizenmarkt. Dus verwacht jij binnenkort ook een loonstijging? Lees dan snel waarom je juist nu in actie moet komen.

Een woning kopen als starter?

Goed nieuws als je een loonsverhoging verwacht!

Verwacht jij binnen 6 maanden een loonsverhoging, dan mag dit nu al meetellen voor de hypotheek.

Wat zijn de voorwaarden hiervoor?

Voorwaarden om nu al te mogen rekenen met je loonsverhoging, is dat dit ‘zwart op wit’ staat. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de CAO waar je onder valt of via een bevestiging van je werkgever. 

Hoe kan je aan deze voorwaarden voldoen?

 • Tip 1: cao-loonsverhoging gaan vaak per 1 januari 2023, daar kun je dus nu al gebruik van maken. Controleer hiervoor de CAO waar je onder valt.
 • Tip 2: Vraag aan je werkgever of er binnen 6 maanden een loonsverhoging voor je in zit, en of je hier nu al een bevestiging van kunt krijgen. Als je uitlegt dat het je helpt om een woning te kopen, wil je werkgever vast wel meedenken. 

Extra: maatwerk voor bepaalde beroepen

Daarnaast is maatwerk mogelijk voor beroepen waarvan het inkomen op termijn sterk stijgt. Dan moet je denken aan medisch specialisten of advocaten in opleiding. Zij kunnen meer hypotheek krijgen op basis van het toekomstperspectief. Hiervoor is een solide onderbouwing nodig, waarom de hogere hypotheek verantwoord is. Ook hier kunnen we je mee helpen.

Hoeveel kun je lenen met loonsverhoging?

De loonsverhoging binnen 6 maanden telt dus volledig mee voor de hypotheek. Dit betekent dat je eenvoudig online je maximale hypotheek kunt berekenen met je nieuwe inkomen. 

Ben je echter serieus bezig op de woningmarkt, dan helpen wij je graag om jouw mogelijkheden optimaal te benutten. Er zijn namelijk diverse regelingen waar starters van kunnen profiteren. Dit is vrijblijvend en vergroot de kans dat jij binnenkort jouw eerste woning koopt.

Jouw mogelijkheden optimaal benutten

Ben je serieus bezig op de woningmarkt en wil jouw hypotheekmogelijkheden optimaal benutten? Wij helpen je bij het samenstellen van een startershypotheek op maat. Je kunt dan direct en met zekerheid handelen als je jouw droomhuis gevonden hebt.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.

8.3
8.3 uit 2966 reviews. 90% beveelt ons aan!
 • Prima, overzichtelijk

  Helder inzicht in de tarieven en voorwaarden, prima site.

  19/09/2023 Piet de Vos, Steenbergen
 • Koe bij de horens vatten

  Een zeer snelle reactie (binnen een uur) na invullen website. Meteen terzake en afspraak geregeld. Ofwel de koe bij de horens vatten

  15/09/2023 Nico ten Brinke , Eibergen
 • Prima

  Snelle reactie, vriendelijke mensen en goed advies gekregen.

  14/09/2023 Alexis, Arnhem

Mis geen enkele rente-update!

Wekelijks: de laagste rentes, slimme hypotheeektips en handige rekentools. Aangevuld met leuke weetjes. Benieuwd? Meld je gratis aan!
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

+140.000 abonnees | Wekelijks rente-overzicht + hypotheektips
Extra: ontvang exclusief de renteverwachting 2023