Open Huizen Dag tips voor kopers

Bezichtigen zonder afspraak

Bent u op zoek naar een woning? Reserveer zaterdag 28 maart 2015 in uw agenda. Tijdens de Open Huizen Dag kunt u van 11:00 uur tot 15:00 uur woningen bezichtigen zonder een afspraak te maken. Niet elke huizenbezitter die de woning te koop heeft staan doet mee, dus controleer dit van te voren.

Gratis telefonisch oriëntatiegesprekStel uw vragen + eerste berekening mogelijkheden

Uw hypotheekmogelijkheden

In welke prijsklasse gaat u zoeken?

Uitgebreide wensenlijst

U heeft natuurlijk al een idee hoe uw droomhuis eruit ziet. Een uitgebreide wensenlijst helpt u een goede selectie van te koop staan de woningen te maken. Denk hierbij ook aan de toekomst, bijvoorbeeld ligging (scholen, werk) en aantal slaapkamers. En koopt u met tweeën, dan is een wensenlijst ideaal om het eens te worden over de details.

Eenvoudig oriënteren

Via huizenwebsites kunt u eenvoudig de woningen selecteren die aan uw wensen voldoen. Hierbij denkt men vaak direct aan Funda. Naast deze huizenzoek-reus zijn er diverse andere huizesites met een interessant aanbod en handige functies. We hebben deze voor u op een rijtje gezet in de top 10 huizensites.

Routeplanner

De Open Huizen Dag is bij uitstek de kans om meerdere huizen op één dag te bezichtigen. Plan dus vooraf de meest handige route. Tijdens de reis kunt u alvast de buurt verkennen.

De bezichtiging

Voorkom stress door niet te veel huizen te bezoeken. Vertrouw daarbij op uw eerste indruk. Is deze goed, blijf dan langer en is deze niet goed, blijf dan niet te lang. Heb je te weinig tijd of is het erg druk? Maak dan een afspraak om op een ander moment terug te komen.

Droomhuis gezien?

Heeft u tijdens de Open Huizen Dag uw droomhuis gezien? Dan is het tijd om over de financiering na te denken. Ons stappenplan voor het kopen van een woning geeft u een idee wat er hierbij komt kijken

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor u voordelig is.

Overwaarde

Uw mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken uw laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Maak de juiste keuzes met een hypotheekvergelijking op maat.