Overheid eist openheid over kosten financieel advies

Lees ook: Consumentenbond pleit voor onafhankelijke hypotheekadies.

Voor de klant moet het over enkele jaren nog duidelijker zijn hoeveel de dienstverlening van een financieel adviseur kost, bijvoorbeeld de kosten voor hypotheekadvies van een hypotheekadviseur. Het ministerie van Financiën heeft hiervoor gisteren een consultatiedocument gepubliceerd waarop belanghebbende kunnen reageren. De wetswijziging geeft de minister meer bevoegdheden om regels in te stellen die deze openheid bevorderen.

Deze wetswijziging past in de lijn van de overheid om steeds meer transparantie van de financieel adviseur te eisen. Met name over de manier waarop de kosten van de dienstverlening berekend wordt. Eerst werd al meer openheid geëist over het provisiesysteem. Veel financieel adviseurs zijn inmiddels overgestapt op een uurtarief. Met de wetswijziging wil de minister nu ook het uurtarief aan banden kunnen leggen.

Wij bieden u op onze site een aantal handige berekeningen. Hiermee kunt u direct inzicht krijgen in welke hypotheekvorm bij u past, uw maandlasten of uw maximale hypotheek.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.