Oversluiters moeten extra alert zijn

Dwars zitten

Dat de hypotheekaanbieders hun bestaande klanten niet zomaar laten gaan blijkt uit de verschillende tactieken die zij hanteren om oversluiters dwars te zitten. Verschillende media, waaronder de Telegraaf vandaag, berichtte hier al over. Enkele misstanden die worden genoemd zijn:

Oversluiten voor u interessant? Bereken het direct

Extra alert

Door oversluiten onaantrekkelijk te maken proberen hypotheekaanbieders oversluiters te ontmoedigen. En door vervolgens met een slecht verlengingsvoorstel te komen proberen de hypotheekverstrekkers zelfs nog wat extra te verdienen aan hun trouwe klanten. Redenen genoeg om extra alert te zijn wanneer uw rentevastperiode afloopt.

Het einde van de rentevastperiode is namelijk een goed moment om u opnieuw te oriënteren op een lagere hypotheekrente. U kunt dan namelijk boetevrij uw hypotheek oversluiten naar een andere hypotheekaanbieder.

Maatregelen

Deze misstanden zijn ook de politiek niet ontgaan. Eerder berichtten we al over kamervragen die zijn gesteld naar aanleiding van een alarmerend bericht in de Telegraaf.

Minister de Jager heeft aangegeven meer tijd nodig te hebben om deze vragen te beantwoorden. Als mogelijke maatregel wordt een bedenktijd van minimaal drie maanden voor het verlengingsvoorstel genoemd. Ook moet een marktconforme hypotheekrente verplicht worden gesteld.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.