Block title
Block content
  Door: valerie 4804 keer gelezen
Om de woningmarkt te stimuleren moeten de normen die gelden voor een hypotheek met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verruimd worden voor starters. Dat bepleitte bestuursvoorzitter Ronald Latenstein van SNS REAAL gisteren tijdens de publicatie van de halfjaarcijfers van de bank.

De bestuursvoorzitter denkt dat een verruiming van de NHG-normen huurders over de streep kan trekken om een woning te kopen. Dat zou volgens Latenstein met name gelden voor de zogenaamde scheefhuurders. Een scheefhuurder is iemand die in verhouding tot het inkomen in een te goedkoop huurhuis woont. Hoe de NHG-normen precies verruimd moeten worden is niet duidelijk.

De sleutelrol voor het openbreken van de woningmarkt ligt volgens Latenstein bij de starters. Ook pleitte hij gisteren voor de afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters.

Steeds meer banken komen met plannen om de woningmarkt te stimuleren. De plannen van SNS volgen op de plannen van Rabobank van eind juni. Wij blijven voor u de ontwikkelingen volgen. Kijk dus regelmatig op onze website voor het laatste hypotheeknieuws.Ontvang een persoonlijk hypotheekaanbod

Ontvang vrijblijvend een persoonlijk hypotheekaanbod in de volgende situaties:Expert Tip
Op zoek naar de beste hypotheek? Laat nu uw mogelijkheden doorrekenen. Uit 458 producten van alle 39 aanbieders in Nederland, selecteren we de beste opties.
  • Laagste hypotheekrente garantie
  • 100% onafhankelijk & vrijblijvend
  • Binnen 24 uur duidelijkheid
Benieuwd? Start hier uw vergelijking