Wijzigingen aflossingsvrije hypotheek alsnog behandeld

Alle aanvragen voor het wijzigen van de aflossingsvrije hypotheek die voor 1 april zijn binnengekomen, mogen alsnog in behandeling genomen worden. Dit heeft de minister toegezegd in de Tweede Kamer nadat bleek dat nog duizenden verzoeken wachten op verwerking door de bank.

Stormloop

Huizenbezitters hadden tot 1 april de tijd om hun aflossingsvrije hypotheek fiscaal gunstig te wijzigen. Het verzoek hiertoe moest voor die datum zijn behandeld door de bank. Na een rustige aanloop begon het eind februari echt storm te lopen met aanvragen. De banken, die hun uiterste aanleverdatum al ver voor 1 april hadden liggen, konden de vele aanvragen niet meer op tijd verwerken.

Toezegging Minister Blok

Het gevolg is dat nog nog duizenden aanvragen wachten op verwerking van de bank. Minister Blok erkent dat de banken vertraging hebben opgelopen door onduidelijkheid bij de invoering van de nieuwe regels. Om ervoor te zorgen dat alle wijzigingen alsnog worden verwerkt, mogen de aanvragen die voor 1 april zijn gedaan alsnog in behandeling genomen worden.

Risico op restschuld verkleinen

Door de aflossingsvrije hypotheek te wijzigen in een (bank)spaarhypotheek kunnen huizenbezitters het risico op een restschuld verkleinen. Tot 1 april kon dit onder de oude fiscale regels, dus met behoud van de hypotheekrenteaftrek. Te laat? Bekijk de mogelijkheden om na 1 april uw aflossingsvrije hypotheek te wijzigen.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.