Woningmarkt 2014

In 2013 waren de eerste tekenen van herstel van de woningmarkt zichtbaar. Het aantal woningverkopen is gestegen en de huizenprijs gestabiliseerd. Hoe ontwikkelt de huizenmarkt zich in 2014?

Nieuw: verwachting woningmarkt 2016

Tekenen van herstel

Het aantal woningverkopen zit al een aantal maanden in de lift. De gemiddelde huizenprijs stabiliseert langzaam na jaren van daling. Dit zijn tekenen dat de woningmarkt hersteld.

Vertrouwen

Vertrouwen is een belangrijke factor voor de woningmarkt. In 2013 steeg dit vertrouwen en de verwachting is dat dit zich in 2014 voortzet. Na de vele hypotheek-wijzigen voor 2013 (o.a. verplicht aflossen) staan er voor 2014 geen ingrijpende maatregelen gepland. Kopers weten waar ze aan toe zijn en dit geeft vertrouwen.

Echte kopersmarkt

Ook is de woningmarkt een echter kopersmarkt geworden. Dit betekent dat er een ruime keuze is en dat deze woningen ook nog eens heel betaalbaar zijn. De hypotheekrente is ook nog eens historisch laag. Dit maakt het financieren van een woning goedkoop. Daar staat tegenover dat huren juist fors duurder is geworden. Vanaf 2013 mag de jaarlijkse huurverhoging maximaal 6,5% bedragen.

Woningmarkt in 2014

Door deze ontwikkelingen verwachten we dat  een stijging van het aantal verkopen in 2014 en dat de huizenprijs verder zal stabiliseren. Het is echter nog te vroeg om in 2014 een stijgende huizenprijs te verwachten. Een aantal factoren kunnen deze groei remmen:

  • De werkloosheid is nog steeds hoog in Nederland. Dit zorgt voor een lager vertrouwen.
  • In 2014 kan opnieuw minder geleend worden. Dit heeft vooral een negatieve invloed op de huizenprijs.

Benieuwd naar uw hypotheekmogelijkheden? Laat het ons berekenen. Heeft u al een woning op het oog? Vraag een hypotheekvergelijking aan en ontvang de drie beste hypotheekoffertes. 

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

0 gedachten over “Woningmarkt 2014”

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.