Hypotheekrente Jungo

Een hypotheek van Jungo

Jungo biedt als eerste geldverstrekker in Nederland een hypotheek aan die deels ‘gefund’ wordt middels crowdfunding. Dit betekent dat particulieren kunnen investeren in uw hypotheek. Het grootste deel van het geld van Jungo komt echter van AEGON.

Hoe werkt een crowdfundhypotheek?

Een hypotheek bij Jungo start net als elke hypotheek met een offerte-aanvraag. Of u nu wel of niet slaagt met crowdfunding, na ondertekenen van de hypotheekofferte is het hypotheekbedrag gegarandeerd. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u plotseling eigen geld moet inleggen.

Daarna komt het crowdfund-gedeelte. Jungo helpt u met het maken van een campagne waarmee uw de crowd kunt vragen om te investeren in uw hypotheek. Lukt het u om het laatste deel van de hypotheek te financieren middels crowdfunding, dan kunt u rekenen op een lagere hypotheekrente.

De hypotheekrente van Jungo

Een hypotheek van Jungo wordt pas echt interessant bij succesvolle crowd campagne. Dan krijgt u namelijk korting op de hypotheekrente. Bij Jungo kun je kiezen voor de hypotheekrente 10, 20 of 30 jaar vast.

De hypotheekrente van Jungo daalt automatisch naarmate u meer aflost. Tussen de 80% en 100% van de marktwaarde is dit zelfs maandelijks

Verder biedt Jungo nog een aantal interessante voorwaarden:

  • Jungo biedt een verhuisregeling waarbij je maximaal 80% van de oorspronkelijke marktwaarde kunt meeverhuizen onder dezelfde voorwaarden.
  • Onbeperkt aflossen met eigen geld.
  • Jungo staat verhuur via Airbnb toe.

Kosten Jungo Hypotheek

Jungo brengt een aantal kosten voor de hypotheek apart in rekening. U betaalt eenmalig een transactievergoeding van € 400,-. Ook betaalt u een maandelijkse beheervergoeding van € 30,- gedurende de looptijd. Door de vaste vergoeding per maand is Jungo vooral interessant bij een wat hoger hypotheekbedrag.

    Actuele hypotheekrente
    (Lees ook: Hoe komt deze vergelijking tot stand?)