Hypotheekrente BNP Paribas

Informatie over BNP Paribas

BNP Paribas Personal Finance (vroeger UCB hypotheken) is een internationale hypotheekverstrekker met meer dan 22 jaar ervaring. BNP Paribas maakt deel uit van de BNP Paribas Groep, die wereldwijd opereert (vb. Frankrijk, Spanje, Zwitserland, België,…). BNP Paribas verstrekt wereldwijd hypotheken aan particulieren vanaf 1951. Inmiddels is de bank gestopt met het verstrekken van nieuwe hypotheken in Nederland. 

Vanaf 2003 is de Nederlandse vestiging van BNP Paribas actief geweest. BNP Paribas stond lange tijd in de top 10 van de Nederlanse hypotheekverstrekkers. Bij de Nederlandse particulier is BNP Paribas als hypotheek verstrekker populair omwille van haar verantwoorde en degelijke hypotheekoplossingen. Ook stond de Franse Bank bekend als prijsvechter met regelmatig scherpe rentetarieven.

Eind 2011 maakte BNP Paribas bekend geen nieuwe hypotheken meer te verstrekken in Nederland. De bank noemde als reden de strengere wet- en regelgeving en verslechterde marktomstandigheden. De huidige klanten zullen geen gevolgen ondervinden van dit besluit van BNP Paribas. De bank zal gedurende de hele looptijd de dienstverlening handhaven.