Hypotheekrente Colibri

Colibri is een initiatief van Aegon. De laatstgenoemde zorgt dan ook voor het benodigde kapitaal en is mede-aandeelhouder. Colibri richt zich in eerste instantie op starters die hun eerste huis gaan kopen. De geldverstrekker streeft er echter naar om ook doorstromers en oversluiters te gaan bedienen tegen een interessante hypotheekrente.

De Colibri Startershypotheek

Zoals gezegd biedt Colibri hypotheken voor starters. Ze noemen hun product dan ook expliciet de Colibri Startershypotheek. Dit is geen nieuwe hypotheekvorm, maar een hypotheek zoals starters die binnen de huidige hypotheeknormen kunnen afsluiten.

Dit betekent sinds een aantal jaren enkel annuïtair of lineair aflossen. Het is mogelijk om een hypotheek met en zonder NHG te sluiten. En naast mensen in loondienst kunnen ook zelfstandigen bij Colibri terecht.

De hypotheekrente van Colibri

Hoe concurrerend is de hypotheekrente van Colibri? Om eerlijk te zijn zal de concurrentie nog niet wakker liggen van deze nieuwkomer. Colibri doet het goed bij een hele specifieke doelgroep. Dit zijn starters die een woning kopen boven de NHG-grens van 325.000 euro en daarbij de hypotheekrente 20 jaar vastleggen.

Voor starters die kiezen voor NHG en een andere rentevaste periode zijn er betere aanbiedingen.

Hypotheekvoorwaarden Colibri

De hypotheekvoorwaarden van Colibri zijn gemiddeld te noemen. Niet de ruimste in de markt, maar ook niet slecht. De highlights zijn:

  • Jouw hypotheekrente daalt automatisch bij voldoende aflossing.
  • Verhuisregeling: jouw lage hypotheekrente verhuist mee.

Een nadeel is dat een hypotheekofferte van Colibri maar 2 maanden geldig is. Dit is aan de korte kant. Lees meer voorwaarden die je geld kunnen besparen.

Wat maakt Colibri interessant?

Van de hypotheekrente en voorwaarden hoeft Colibri het (nog) niet te hebben. Wat maakt deze geldverstrekker dan interessant? Colibri is één van de weinige aanbieders van Execution only. Dit betekent dat je er een hypotheek kunt afsluiten.

Klanten kiezen voor execution only om de kosten voor hypotheekadvies niet te hoeven maken. Naast Colibri bieden Argenta, Bijbouwe, Lloyds Bank en MoneYou een hypotheek zonder advies aan.