Hypotheekrente DSB Bank

Informatie over DSB Bank

De DSB bank was onderdeel van de DSB Groep. De eigenaar en naamgever van de bank was Dirk Scheringa. DSB staat namelijk voor Dirk Scheringa Beheer. Tijdens haar bestaan is de DSB bank verschillende keren in opspraak geraakt. Zo werd de bank verweten de dure hypotheken en koopsompolissen aan te bieden.

Dit kwam de DSB bank op een aantal boetes van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) te staan. Ook in de media kwam de bank steeds meer onder vuur te liggen. Uiteindelijk is de DSB Bank op 19 oktober 2009 failliet verklaard. 

DSB Hypotheken in beheer bij Finqus

Na het faillissement van DSB in 2009 is de hypotheekportefeuille ondergebracht bij Finqus. Finqus zorgde voor de afwikkeling van de hypotheken en verzorgde de administratie voor de DSB hypotheken.

Heb je een ‘oude’ DSB Hypotheek die bij Finqus in beheer is? Je kunt deze hypotheek boetevrij oversluiten. Tot deze keuze is Finqus gekomen, doordat er een grote variatie was aan hypotheek labels met allemaal verschillende voorwaarden.

NIBC neemt DSB portefeuille over van Finqus

Medio 2021 heeft de Haagse zakenbank NIBC aangekondigd om de oude DSB hypotheekportefeuille van Finqus over te nemen. Dit betreft in totaal nog 17.000 klanten met een totale omvang van €1,5 miljard.

Naar verwachting is de overdracht eind 2021 afgerond, nadat de toezichthouders (Autoriteit Consument en Markt en De Nederlandsche Bank) toestemming hebben verleend.