Hypotheekrente Jungo

Een hypotheek van Jungo

Jungo bood als eerste geldverstrekker in Nederland een hypotheek aan die deels ‘gefund’ werd middels crowdfunding. Dit betekent dat particulieren konden investeren in je hypotheek. Het grootste deel van het geld van Jungo kwam echter van AEGON.

Waarom is Jungo niet meer actief voor nieuwe hypotheken?

Aegon het moederbedrijf achter Jungo heeft begin 2020 besloten om te stoppen met de Jungo hypotheek, omdat Aegon een ander beleid is gaan voeren rondom het ontwikkelen van nieuwe concepten en start-ups.

Hoe werkte een Jungo crowdfundhypotheek?

Een hypotheek bij Jungo startte net als elke hypotheek met een offerte-aanvraag. Of je nu wel of niet slaagt met crowdfunding, na ondertekenen van de hypotheekofferte was het hypotheekbedrag gegarandeerd. Je hoeft zich dus geen zorgen te maken dat je plotseling eigen geld moest inleggen.

Daarna kwam het crowdfund-gedeelte. Jungo hielp je met het maken van een campagne waarmee jouw de crowd kon vragen om te investeren in jouw hypotheek. Lukte het je om het laatste deel van de hypotheek te financieren middels crowdfunding, dan kon je rekenen op een lagere hypotheekrente.

De hypotheekrente van Jungo

Een hypotheek van Jungo werd pas echt interessant bij een succesvolle crowd campagne. Dan kreeg je namelijk korting op de hypotheekrente. Bij Jungo kon je kiezen voor de hypotheekrente 10, 20 of 30 jaar vast.

De hypotheekrente van Jungo daalde automatisch naarmate je meer aflost. Tussen de 80% en 100% van de marktwaarde was dit zelfs maandelijks

Verder bood Jungo nog een aantal interessante voorwaarden:

  • Jungo had verhuisregeling waarbij je maximaal 80% van de oorspronkelijke marktwaarde kon meeverhuizen onder dezelfde voorwaarden.
  • Onbeperkt aflossen met eigen geld.
  • Jungo stond verhuur via Airbnb toe.

Kosten Jungo Hypotheek

Jungo bracht een aantal kosten voor de hypotheek apart in rekening. Je betaalde eenmalig een transactievergoeding van € 400,-. Ook betaalde je een maandelijkse beheervergoeding van € 30,- gedurende de looptijd. Door de vaste vergoeding per maand was Jungo vooral interessant bij een wat hoger hypotheekbedrag.

Kies je rentevastperiode:    (Lees ook: Hoe komt deze vergelijking tot stand?)