Hypotheekrente Philips Pensioenfonds

Over Philips Pensioenfonds

Philips Pensioenfonds biedt al 60 jaar hypotheken aan. Deze hypotheken worden aan iedereen in Nederland verstrekt, dus ook aan mensen die niet werkzaam zijn bij Philips.

Philips Pensioenfonds Hypotheek

Een Philips Pensioenfonds hypotheek is er voor iedereen die een huis wil kopen of wil oversluiten. Daarbij heb je keuze uit 3 hypotheekvormen:

  • Annuïteitenhypotheek
  • Lineaire hypotheek
  • Aflossingsvrije hypotheek (maximaal 50% van de woningwaarde)

Hypotheken met een laag risico

Zoals het een goed pensioenfonds betaamt, gaat Philips Pensioenfonds voor zekerheid. Je kunt er alleen een hypotheek sluiten als de hypotheeksom 65% van de woningwaarde is of lager. Met Nationale Hypotheek Garantie kun je wel 100% van de woningwaarde aan hypotheek krijgen.

Hypotheekrente Philips Pensioenfonds

Ook bij de hypotheekrente kiest Philips Pensioenfonds voor zekerheid. Je kunt kiezen voor een rentevaste periode vanaf 1 jaar. De geldverstrekker biedt echter de scherpste tarieven voor de hypotheekrentes 20 jaar vast en 30 jaar vast.

Opvallend: Philips Pensioenfonds vraagt geen opslag op de hypotheekrente als je kiest voor een aflossingsvrije hypotheek, maar juist wel bij een NHG-hypotheek. Bij veel geldverstrekkers is dit andersom.

Meer pensioenfondsen bieden hypotheken aan

De laatste jaren zijn er diverse nieuwe geldverstrekkers bijgekomen die worden gefund door pensioengeld. Samen zorgen ze voor de nodige concurrentie voor de traditionele banken. Philips Pensioenfonds biedt als enige pensioenfonds in Nederland direct onder eigen naam hypotheken aan.

Een nadeel van een hypotheek bij een pensioenfonds is dat de continuiteit onzeker is. Als andere beleggingen weer aantrekkelijk worden, kunnen deze geldverstrekkers zich uit de markt prijzen. Philips Pensioenfonds heeft daarin een streepje voor, omdat ze al zo lang hypotheken aanbieden en dus een stabiele partij in de markt zijn.