Betalingsbeschermer

Wat is een betalingsbeschermer?

Een betalingsbeschermer of een betalingsbeschermingsverzekering beschermt je tegen de financiële gevolgen van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of ziekte. Door deze onvoorziene gebeurtenissen kan jouw inkomen dalen waardoor jouw maandlasten te hoog worden.

Om ervoor te zorgen dat je altijd aan de verplichtingen van jouw hypotheek kan blijven voldoen, kan je bij jouw hypotheek een betalingsbeschermer afsluiten.

Praktijkvoorbeeld

Een hypotheek wordt vaak afgesloten in een tijd waarin het goed gaat. Je hebt een goed inkomen en veel zekerheid. Vervolgens vind je jouw droomhuis en om dit te financieren sluit je een hypotheek af. Je spreekt met de bank af om jouw hypotheek binnen 30 jaar af te lossen. Maar plots verliest je jouw baan. Jouw inkomen daalt, maar de afspraak met de bank blijft hetzelfde. Gelukkig heb je een betalingsbeschermer bij jouw hypotheek afgesloten. Zo kan je in jouw huis blijven wonen, ook als het even tegen zit.

Keuze betalingsbeschermer

Bij de keuze voor een betalingsbeschermer moet je niet alleen letten op de maandelijkse premie. Het zijn de voorwaarden van de betalingsbescherming-verzekering die bepalen wat en in welke situatie er door de verzekeraar wordt uitbetaald. Het is dus belangrijk dat je zowel naar de premie als de voorwaarden kijkt bij de keuze voor een betalingsbeschermer. Over het algemeen geldt dat een betalingsbescherming-verzekering met een lage premie minder goede voorwaarden heeft dan een verzekering met een hogere premie.

Het is vooral belangrijk dat een betalingsbeschermer aan jouw wensen en doelstellingen voldoet. Ook moet de betalingsbeschermingsverzekering bij jouw financiële situatie en hypotheek passen. Een hypotheekadviseur kan je helpen bij de keuze voor de juiste betalingsbeschermer.

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.