Block title
Block content
  Door: roel 4056 keer gelezen
Moneyview heeft in een jaarlijkse special de balans opgemaakt voor het populaire hypotheekproduct, de spaarhypotheek. De conclusie van Moneyview is dat de populariteit van de spaarhypotheek groeit, met name de populariteit van de bankspaarhypotheek.

Update: 10 december 2012

Populairste hypotheek 

De spaarhypotheek is momenteel de populairste hypotheekvorm in Nederland. Dit heeft een aantal redenen:

Kapitaalverzekering of banksparen

U kunt op twee manieren sparen om de hypotheek aan het eind van de looptijd af te lossen. U kunt sparen met een kapitaalverzekering, dit is de traditionele spaarhypotheek. De bankspaarhypotheek is een relatief nieuw hypotheekproduct, geïntroduceerd in 2008. Met een bankspaarhypotheek spaart u op een geblokkeerde bankrekening.

Voorheen was het belangrijkste verschil tussen beide hypotheken dat de traditionele spaarhypotheek meer flexibel is en dat de bankspaarhypotheek goedkoper is. Dit verschil lijkt nu te verdwijnen. 

Populariteit banksparen stijgt

Naar aanleiding van de special van Moneyview heeft de Telegraaf beide spaarhypotheken vergeleken. De krant concludeert dat vooral de populariteit van de bankspaarhypotheek flink is gegroeid ten opzichte van de traditionele spaarhypotheek. De belangrijkste redenen voor de stijgende populariteit van de bankspaarhypotheek zijn:
  • Bij een bankspaarhypotheek kunt u zelf de overlijdensrisicoverzekering kiezen. Door te kiezen voor een overlijdensrisicoverzekering met lage kosten kunt u uw maandlasten omlaag brengen.
  • De bankspaarhypotheek is flexibeler geworden. Consumenten kunnen tegenwoordig kiezen om de eerste jaren meer premie te betalen om de maandlasten in de toekomst te verlichten. 
Wilt u weten welke hypotheek bij uw persoonlijke situatie past? Met de hypotheektest van Hypotheek-rentetarieven.nl ziet u direct welke hypotheek bij u past.


Ontvang een persoonlijk hypotheekaanbod

Ontvang vrijblijvend een persoonlijk hypotheekaanbod in de volgende situaties:Expert Tip
Op zoek naar de beste hypotheek? Laat nu uw mogelijkheden doorrekenen. Uit 458 producten van alle 39 aanbieders in Nederland, selecteren we de beste opties.
  • Laagste hypotheekrente garantie
  • 100% onafhankelijk & vrijblijvend
  • Binnen 24 uur duidelijkheid
Benieuwd? Start hier uw vergelijking