Bankspaarhypotheek steeds populairder

Update: 10 december 2012

Populairste hypotheek 

De spaarhypotheek is momenteel de populairste hypotheekvorm in Nederland. Dit heeft een aantal redenen:

Kapitaalverzekering of banksparen

U kunt op twee manieren sparen om de hypotheek aan het eind van de looptijd af te lossen. U kunt sparen met een kapitaalverzekering, dit is de traditionele spaarhypotheek. De bankspaarhypotheek is een relatief nieuw hypotheekproduct, geïntroduceerd in 2008. Met een bankspaarhypotheek spaart u op een geblokkeerde bankrekening.

Voorheen was het belangrijkste verschil tussen beide hypotheken dat de traditionele spaarhypotheek meer flexibel is en dat de bankspaarhypotheek goedkoper is. Dit verschil lijkt nu te verdwijnen. 

Populariteit banksparen stijgt

Naar aanleiding van de special van Moneyview heeft de Telegraaf beide spaarhypotheken vergeleken. De krant concludeert dat vooral de populariteit van de bankspaarhypotheek flink is gegroeid ten opzichte van de traditionele spaarhypotheek. De belangrijkste redenen voor de stijgende populariteit van de bankspaarhypotheek zijn:
  • Bij een bankspaarhypotheek kunt u zelf de overlijdensrisicoverzekering kiezen. Door te kiezen voor een overlijdensrisicoverzekering met lage kosten kunt u uw maandlasten omlaag brengen.
  • De bankspaarhypotheek is flexibeler geworden. Consumenten kunnen tegenwoordig kiezen om de eerste jaren meer premie te betalen om de maandlasten in de toekomst te verlichten. 
Wilt u weten welke hypotheek bij uw persoonlijke situatie past? Met de hypotheektest van Hypotheek-rentetarieven.nl ziet u direct welke hypotheek bij u past.
Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.