Block title
Block content
De top 10 huizensites
  Door: valerie 165234 keer gelezen
Funda is niet de enige huizensite. Bekijk onze top 10 huizensites. We beoordelen het aanbod van koopwoningen van Huizenzoeker, Jaap en Zoek alle huizen.

Huizensites de eerste stap

Huizensites zijn tegenwoordig de eerste stap bij de zoektocht naar een huis. Na het berekenen van de maximale hypotheek kan eenvoudig het woningaanbod doorzocht worden.

Door de lage hypotheekrente en een stijgende huizenmarkt is de vraag naar koopwoningen groot. Tegelijkertijd zien we het aanbod op de huizensites teruglopen. Het is dus aan te raden om het woningaanbod op meerdere sites te bekijken.

Bereken uw maximale hypotheekOntdek uw maximale leencapaciteit

Top 10 huizensites

Ook al is Funda al jaren de onbetwist nummer 1 huizensite als het gaat om bezoek en woningaanbod, er zijn meer huizensites de moeite waard om een kijkje te nemen, bijvoorbeeld voor het aanbod van huizen die niet op Funda staan. We hebben een top 10 van huizensites in Nederland gemaakt. Daarin beoordelen we onder andere het aanbod van koopwoningen, design, gebruiksgemak en innovatie.


10. Facebook

Woningaanbod: onbekend

Huis te koop op FacebookFacebook is natuurlijk geen huizensite, maar regelmatig worden er huizen die te koop staan op gepost. Op Facebook, maar ook andere social media zoals Twitter, Linkedin en Instagram, kunt u dus een uniek huizenaanbod vinden. Voor de huizenjacht op social media heb je een groot netwerk nodig en handigheid met zoektermen (hashtags). Facebook is een sociaal medium, dus maak het persoonlijk. Dit maakt de ‘gunfactor’ groter. Lees meer over alternatieve manieren om een huis te vinden.

https://www.facebook.com/


Huizensite van Remax makelaars

9. RE/MAX

Woningaanbod: 860

Remax woningen in Belgie en SpanjeRE/MAX is een groot wereldwijd netwerk van makelaars. Het aanbod is afkomstig van zelfstandige RE/MAX makelaars. Op de website is het mogelijk om een woningen te zoeken in 103 landen wereldwijd, waaronder Spanje, België en Zweden. De website is volledig Nederlands en eenvoudig in gebruik. Kortom het is hét startpunt voor een koopwoning in het buitenland.

www.remax.nl


Marktplaats huizen te koop

8. Marktplaats

Woningaanbod: 1.700

Voorbeeld woningsite MarktplaatsMarktplaats is vooral bekend van vraag en aanbod van roerende goederen. Op de website worden echter ook onroerend goed aangeboden (en gevraagd). Door het laagdrempelige karakter van Marktplaats en de hoge naamsbekendheid, vindt u hier een uniek huizenaanbod dat vaak niet op Funda staat. Marktplaats is geen gespecialiseerde huizensite, dus verwacht niet te veel extra features.

https://www.marktplaats.nl/


Woningaanbod VBO Makelaars

7. Vbo.nl

Woningaanbod: 9.400

VBO makelaarsVBO, branchevereniging voor makelaars en taxateurs in onroerende zaken. De website toont het aanbod van de 1100 aangesloten makelaars. Naast de het woningaanbod geeft de website veel actuele informatie over alle onderwerpen die aan bod komen bij het aankopen, verkopen van een huis. Uniek is ook een uitgebreid bedrijfsmatig en agrarisch aanbod.

http://www.vbo.nl/koopwoningen.html


Zoek alle huizen

6. Zoekallehuizen.nl

Woningaanbod: 13.500

Website zoekallehuisen.nlWaar het aanbod van ZoekAlleHuizen vandaan komt wordt niet duidelijk op de website, maar het zijn zeker niet 'alle koophuizen'. De website is erg overzichtelijk en prettig in gebruik. De website toont weinig reclame, wat zorgt voor een rustige uitstraling. Ook is het mogelijk om de eigen woning via Zoek Alle Huizen te verkopen. Een leuke toevoeging is een opsomming van te koop staande woningen in de buurt.

https://www.zah.nl/


5. Pararius

Woningaanbod: 30.900

ParariusHet woningaanbod van Pararius komt rechtstreeks van aangesloten makelaars. Omdat ze niet aangesloten zijn bij een brancheorganisatie kan iedere makelaar in Nederland het aanbod plaatsen. Pararius noemt zich daarom onafhankelijk. Of ze ook de grootste zijn, valt gezien het woningaanbod te betwijfelen. De huizensite is verder makkelijk in gebruik en biedt op een overzichtelijk wijze informatie over de buurt.

https://www.pararius.nl/


Huizenzoeker.nl

4. Huizenzoeker.nl

Woningaanbod: 64.400

Huizenzoeker woningaanbodHet woningaanbod op Huizenzoeker lijkt groot. De website verzamelt echter informatie van diverse huizensites, waardoor het aanbod niet uniek is. Verder is het een frisse website, met een aantal leuke snufjes. Naast de huizenzoekmachine, vindt u op het tabblad 'cijfers en trends' statistieken over de huizenprijzen in Nederland. Ook per gemeente kunt u de cijfers raadplegen. Dit maakt Huizenzoeker een erg volledige website met veel extra informatie.

https://www.huizenzoeker.nl/


Huislijn

3. Huislijn.nl

Woningaanbod: 27.800

Website HuislijnHuislijn toont koopwoningen uit het aanbod van bijna 2500 makelaars in heel Nederland. Sinds kort kunnen ook particulieren hun woning te koop aanbieden op Huislijn. De huizensite heeft hiermee een uniek aanbod van koopwoningen die mogelijk niet op Funda staan. Huislijn heeft een innovatieve zoekfunctie. U kunt een zoekopdracht uitbreiden met voorkeuren, zoals een dakterras of serre. En met 1 klik voegt u zoeksuggesties toe zoals een jaren dertig woning, in het centrum of in een kindvriendelijke buurt? Het resultaat ziet u onder andere op een handige kaartfunctie. Huislijn is mobiel erg gebruiksvriendelijk. Met maandelijks 1.000.000 bezoekers en leuke blogs is het daarnaast een levendige huizensite.

https://www.huislijn.nl/

Hypotheekofferte aanvragen?Ontvang vrijblijvend het beste voorstel >


Huizensite Jaap.nl

2. Jaap.nl

Woningaanbod: 60.400

Website Jaap.nlHet aanbod van huizensite Jaap.nl is bijna even groot dan van concurrent Funda. Naast makelaars kunnen huisenbezitters ook zelf hun koopwoning aanbieden. Dit zorgt voor een uniek aanbod op Jaap.nl met huizen die niet op Funda staan. Deze huizensite biedt de mogelijkheid om het aanbod via een kaart te zoeken en te bekijken. Erg handig wanneer u in een bepaalde buurt wilt zoeken. Verder biedt Jaap.nl veel extra informatie over de woningwaarde en de buurt, onder andere met actuele informatie van het CBS. De website blijft overzichtelijk door een rustige indeling en eenvoudige pictogrammen. Mobiel is de website minder overzichtelijk.

https://www.jaap.nl/


Huizensite Funda

1. Funda

Woningaanbod: 83.500

Voorbeeld FundaFunda is de grootste huizenzoeksite in Nederland. In de zoektocht naar een koopwoning loopt zo'n 6 op de 10 zoekacties via Funda. De huizensite biedt de mogelijkheid om een woning te volgen. Blijf op de hoogte van prijswijzigingen en krijg een seintje als de woning (helaas) verkocht is. Funda is visueel sterk verbeterd. De belangrijkste informatie is beter te vinden en de foto's komen goed tot hun recht. De 360° foto’s zijn een eyecatcher. Hiermee kunt u in de woning kunt rondkijken, een levensechte ervaring! Dit wordt echter niet bij elk huis aangeboden. Ook mobiel is de website handig in gebruik. Het grootste nadeel van Funda eigendom is van NVM (de grootste makelaarsorganisatie van Nederland). Hierdoor zijn niet alle huizen die te koop staan op Funda te vinden, bijvoorbeeld het aanbod van niet-NVM-makelaars.

https://www.funda.nl/


Huis gevonden. Wat nu?

Heeft u een woning gevonden op 1 van deze huizensites? Dan is het tijd voor de volgende stap. Eerst gaat u de woningen bezichtigen en mogelijk gaat u aankopen.

 

Expert Tip
Op zoek naar de beste hypotheek? Laat nu uw mogelijkheden doorrekenen. Uit 458 producten van alle 39 aanbieders in Nederland, selecteren we de beste opties.
  • Laagste hypotheekrente garantie
  • 100% onafhankelijk & vrijblijvend
  • Binnen 24 uur duidelijkheid
Benieuwd? Start hier uw vergelijking

Ontvang een persoonlijk hypotheekaanbod

Ontvang vrijblijvend een persoonlijk hypotheekaanbod in de volgende situaties:

Reacties

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

mooi overzicht van huizensites

de kwaliteit van bovenstaande sites verschilt enorm. Als dit echt de top-10 is, dan is het niet best! Funda en Pararius okay, maar een paar van de andere sites hebben veel te weinig controle op hun aanbod. Marktplaats en Facebook zijn risicovol en je moet goed weten hoe oplichters te werk gaan als je daar gebruik van wilt maken. Bij een van de sites in deze lijst kwam ik dezelfde foto tegen in 12 verschillende advertenties voor 12 verschillende adressen. Dat zegt denk ik genoeg.
Beste Daan, bedankt voor uw bericht. Deze top 10 is een overzicht van huizensites met het grootste, dan wel uniek aanbod. Daarbij zitten ook sites dit het huizenaanbod van andere site halen en presenteren. Mogelijk dat op deze sites de controle minder is. Van oplichting is ons echter niets bekend. Op Marktplaats en Facebook is voorzichtigheid geboden, bijvoorbeeld door te controleren of de betreffende makelaar geregistreerd is. Dit kunt u raadplegen in het Register Makelaar Taxateur (RMT) en het het register van VastgoedCert. Heeft u voorbeeld van oplichting of tips om dit te voorkomen, dan horen we dit graag in een reactie onder dit bericht. Met vriendelijke groet, Roel van Oirschot (Hypotheek-Rentetarieven)

kan ik een volledige hypotheek krijgen op een vakantiewoning.