Klantgericht door extra aflossing hypotheek

Veel consumenten willen hun hypotheek graag versneld aflossen. Helaas werken banken hier niet altijd aan mee. Zij kunnen een voorbeeld nemen aan BLG Wonen. Met extra mogelijkheden om de hypotheek af te lossen is deze hypotheekverstrekker daadwerkelijk klantgericht.

Wens om af te lossen groot

De wens om de hypotheek af te lossen is groot. Veel hypotheekbezitters realiseren zich dat een hoge schuld een hoger risico met zich meebrengt. Ook staat de hypotheekrenteaftrek, die een hoge hypotheekschuld aantrekkelijk maakt, onder druk. Door af te lossen kunnen eveneens de maandlasten verlaagd worden. Niet gek dus dat banken als Rabobank en ING een stijging zien van het aantal klanten die hun hypotheek willen aflossen.

Boetes en aanvullende voorwaarden

Ook voor banken is het voordelig als klanten hun hypotheek versneld aflossen. Zij kampen namelijk al tijden met een te hoge schuld en voelen de druk van de toezichthouders. In plaats van blij te zijn met de klanten die helpen om de balans weer op orde te krijgen, maken banken aflossen juist onaantrekkelijk. Boetes en aanvullende voorwaarden zorgen voor veel extra kosten voor de aflossers. Enkele uitzonderingen daargelaten, want er zijn hypotheekverstrekkers die daadwerkelijk klantgericht zijn.

Daadwerkelijk klantgericht

BLG Wonen heeft het eenvoudiger gemaakt voor haar klanten om de hypotheekschuld te verlagen. Bij BLG kunnen klanten maandelijks een extra bedrag aflossen. De hypotheekverstrekker stelt op Amweb.nl: “Klanten kunnen zo eenvoudig hun uitstaande hypotheekbedrag en de maandelijkse hypotheekrente verlagen.” Klanten van BLG Wonen kunnen maandelijks een bedrag vanaf € 25,- kosteloos aflossen (tot 10% van de hypotheeksom). Kan de klant het maandbedrag even niet missen, dan kan de incasso tijdelijk worden stopgezet. Een mooi staaltje van meedenken met de klant waar veel hypotheekaanbieders een voorbeeld aan kunnen nemen.

Veel onzekerheid bij hypotheekbezitter

Loop ik teveel risico met mijn huidige hypotheek? Het is maar één van de vele vragen waar de huidige hypotheekconsument mee zit. Maar liefst 70% van huizenbezitters is onzeker over hun hypotheek. Ze maken zich onder andere zorgen over de hypotheekrenteaftrek, het einde van de rentevaste periode en of ze niet te veel betalen. Voor deze hypotheekbezitters is er de onafhankelijk hypotheek check-up. Zo weet u waar uw kansen en bedreigingen liggen maakt u uw hypotheek weer toekomstbestendig.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.