Loop ik teveel risico met mijn huidige hypotheek?

Loop ik teveel risico met mijn huidige hypotheek? Betaal ik te veel voor mijn hypotheek? Wat als de hypotheekrenteaftrek wijzigt? Steeds meer consumenten zijn onzeker over hun huidige hypotheek. Als deze vragen u ‘s nachts wel eens uit uw slaap houden, dan is het tijd voor een onafhankelijke hypotheek check-up.

Behoefte update groot

Maar liefst 70% van de huizenbezitters is onzeker over hun huidige hypotheek. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP). Deze huizenbezitters twijfelen aan de hypotheekbeslissingen die ze in het verleden hebben gemaakt. De behoefte om de hypotheek te actualiseren is dan ook groot. Dat meldt de financiële website FX.nl vandaag.

Meest onzeker over…

Uit het onderzoek van de NVHP blijkt dat huizenbezitters het meest onzeker zijn over:

Huidige hypotheek voldoet niet meer

Een hypotheek is een langlopend financieel product. Tijdens de looptijd kan er veel veranderen. De hypotheekrente stijgt of daalt, een andere economische situatie, hypotheekregels en belastingmaatregelen wijzigen. Maar ook wijzigingen in uw persoonlijke situatie, zoals kinderen, relatie en werk. Het kan er allemaal voor zorgen dat uw huidige hypotheek niet meer voldoet aan uw wensen en behoeften. 

Hypotheek weer toekomstbestendig

Met een onafhankelijke hypotheek check-up weet u waar uw kansen en bedreigingen liggen. Door nu uw hypotheek aan te passen kunt u deze weer toekomstbestendig maken. Enkele voorbeelden van aanpassingen zijn:

Onafhankelijke hypotheek check-up

Hypotheek-rentetarieven.nl biedt u een onafhankelijke hypotheek check-up om uw hypotheek weer toekomstbestendig te maken. Heeft uw bank u al eens een financieel product van de concurrent geadviseerd? Door onze ongebonden positie kunnen we de producten en aanbieders adviseren die het beste aansluiten bij uw huidige wensen en behoeften.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.