Mogelijk betalingsproblemen voor honderdduizenden hypotheekbezitters

Economie verslechtert

De directeur van Dynamic Credit noemt in het Financieel Dagblad een aantal gevolgen van de verslechterende economie:

300.000 hypotheekbezitters kwetsbaar

Deze gevolgen van de verslechterende economie drukken zwaar op hypotheekbezitters die destijds gekozen hebben voor een aflossingsvrije tophypotheek. Dynamic Credit geeft aan dat 300.000 hypotheekbezitters kwetsbaar zijn. Het gaat om de volgende groep:

Rentevastperiode loopt af

In het Financieel Dagblad noemt de directeur van Dynamic Credit nog een bijkomend probleem. Voor de hypotheken die tussen 2005 en 2007 zijn afgesloten loopt de komende jaren de rentevastperiode af. Deze hypotheken zijn destijds afgesloten met een gunstige hypotheekrente. In het nieuwe rentevoorstel van de bank wordt waarschijnlijk een hogere hypotheekrente geboden. Hypotheekbezitters zonder rek in hun inkomen en een hoge hypotheekschuld door de aflossingsvrije hypotheek komen zo mogelijk in de problemen. 
 
Herkent u zich in de bovenstaande omschrijving of maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Een hypotheekadviseur kan u helpen de juiste beslissingen te nemen. Mogelijk kunt u problemen in de toekomst voorkomen door nu te beginnen met aflossen
Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.