Te jong voor een verzilverhypotheek? De Zilverhuis Hypotheek biedt mogelijkheden!

Onderlinge ’s-Gravenhage heeft haar verzilverhypotheek een stuk interessanter gemaakt. Tijd voor een hernieuwde kennismaking met de Zilverhuis Hypotheek.

Minimum leeftijd verzilverhypotheek omlaag

Het eerste wat in het oog springt bij de Zilverhuis Hypotheek is de minimum leeftijd. Deze was, zoals bij de meeste geldverstrekkers, voor beide aanvragers de AOW-leeftijd. Vanaf nu kunt u bij Onderlinge ’s-Gravenhage al terecht als één aanvrager de AOW-leeftijd heeft bereikt en de andere 60 jaar of ouder is.

Daarmee biedt de Zilverhuis Hypotheek een oplossing voor partners met een leeftijdsverschil. Zij moesten soms nog jaren wachten om bij hun overwaarde te kunnen.

De overwaarde van uw huis gebruiken?Bereken vrijblijvend uw mogelijkheden met de Zilverhuis Hypotheek >

Ook voor consumptieve bestedingen en tegen een lage rente

De voorwaarden van Onderlinge ’s-Gravenhage zijn op meer punten verruimd. Zo mag de overwaarde nu ook voor consumptieve doeleinden gebruikt worden. U kunt kiezen voor de uitkering van een groot bedrag ineens, een maandelijkse aanvulling op het pensioen, of een combinatie.

U kunt bijvoorbeeld kiezen om overwaarde gebruiken om een camper te kopen en daarnaast elke maand uw pensioen aan te vullen.

Nog enkele highlights van de Zilverhuis Hypotheek van Onderlinge ’s-Gravenhage zijn:

Verzilverhypotheek Onderlinge ’s-Gravenhage
 • Een kleine hypotheek bij een andere bank, mag naast de Zilverhuis Hypotheek blijven lopen. Mits uw huidige bank dit toestaat.
 • De rente van Onderlinge ’s-Gravenhage is zeer aantrekkelijk in vergelijking met andere aanbieders en staat ook nog eens levenslang vast.

Let op: het kan zijn dat we hier te maken hebben met een scherpe introductie-rente om de Zilverhuis Hypotheek in de markt te zetten. Dit maakt het extra interessant om er snel bij te zijn.

Past een verzilverhypotheek bij u?

Verder is de Zilverhuis Hypotheek vergelijkbaar met andere verzilverhypotheken in de markt. Dit betekent dat geen hoog inkomen nodig is als u overwaarde wilt verzilveren. Ook wordt de hypotheekrente opgeteld bij de hypotheeksom, waardoor uw maandlasten gelijk blijven. Daarnaast blijft het huis uw eigendom.

Op deze manier je overwaarde verzilveren heeft ook nadelen. Bij voldoende inkomen is het vaak voordeliger om uw hypotheek regulier te verhogen. Ook dan kunt u overwaarde consumptief gebruiken, namelijk met een box 3 hypotheek. Daarnaast is er bij een reguliere verhoging geen sprake van rente-op-rente, waardoor uw overwaarde versneld minder wordt.

Rekenvoorbeeld met de Zilverhuis Hypotheek

Leonie(60) is getrouwd met Frank(67) wonen in het centrum van Breda. De woning is onlangs voor €600.000,- getaxeerd en de hypotheek is afbetaald. Ze besloten om €200.000,- overwaarde op te nemen. Op deze manier kan Leonie nu al stoppen met werken. Ook kunnen ze een camper kopen en is er ruimte voor een aanvulling op hun pensioen.

Ze laten eenmalig €75.000,- uitkeren om het gat tot aan de AOW-leeftijd van Leonie op te vangen en voor de aankoop van een camper. De overige €125.000,- laten zij maandelijks uitkeren als aanvulling op het pensioeninkomen. De komende 20 jaar hebben ze € 520,- per maand extra te besteden.

Wat kost het?

 • Overwaarde € 600.000,-
 • Op te nemen overwaarde € 200.000,-
 • Rentepercentage 3,1%
 • Rentekosten eerste jaar € 2.520,- (opgeteld bij de hypotheeksom)

De overwaarde wordt verminderd met de €200.000,- die opgenomen wordt. Daarnaast worden ieder jaar de rentekosten van de overwaarde afgehaald. Omdat alle kosten van de overwaarde afgehaald worden, hebben ze geen maandelijkse lasten.

Het geld waar zij hun leven lang hard voor gewerkt hebben, maar vast zat in de stenen, kunnen ze nu gebruiken om lekker van te leven!

Benieuwd naar uw mogelijkheden met de Zilverhuis Hypotheek?Bereken vrijblijvend de mogelijkheden met uw overwaarde >

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor u voordelig is.

Overwaarde

Uw mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken uw laagste hypotheekrente.

9 gedachten over “Te jong voor een verzilverhypotheek? De Zilverhuis Hypotheek biedt mogelijkheden!”

  • Beste Loes, het rente-op-rente effect van de verzilverhypotheek hebben we inderdaad niet in het rekenvoorbeeld uitgewerkt. Bij een aanvraag wordt dit persoonlijk voor u berekend. Met vriendelijke groet, Roel (Hypotheek-Rentetarieven)

   Beantwoorden
 1. Begrijp niet waarom 3,1% rente betaald (6.200,-)moet worden over de hele 200.000,- , gezien de overige 125.000,- met een maandelijks bedrag als aanvulling op hun pensioen wordt uitgekeerd. Je zou denken dat het rentebedrag per jaar geleidelijk zou oplopen.

  Beantwoorden
  • Beste Erik, bij de Zilverhuis Hypotheek betaalt u alleen rente over de overwaarde die u daadwerkelijk heeft opgenomen. Daarom is de periodieke uitkering ook zo interessant. In ons rekenvoorbeeld was dit niet duidelijk. Om het niet te ingewikkeld te maken, laten we nu de rente over het eerste jaar zien. Met vriendelijke groet, Roel (Hypotheek-Rentetarieven).

   Beantwoorden
 2. Moet je over de maandelijkse uitkering
  Uit de overwaarde van je woning belasting betalen.
  Wordt het gezien als inkomen?

  Beantwoorden
  • Beste heer De Haas, over de maandelijkse uitkering van een verzilverhypotheek, betaalt u geen belasting. Met vriendelijke groet, Roel (Hypotheek-Rentetarieven)

   Beantwoorden
 3. Wat een onzinnige vragen allemaal. Roel heeft alles correct uitgelegd. Geld lenen kost nou eenmaal ook geld, maar daar krijg je ook wel iets voor. Alleen is de rente op dit moment, gezien een half jaar geleden, wat aan de hoge kant. Ik zou dus nog even wachten met afsluiten. De toekomst is erg onzeker geworden voor iedereen. Laten we hopen dat ook de overheid ons ouderen gaan helpen. We hebben het nog niet zo slecht naar mijn mening. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen en dat is jammer. Na regen komt er altijd weer zonneschijn. Wellicht worden de pensioenen ook eindelijk geindexeerd. Het is een vervelende tijd voor iedereen van hoog tot laag.

  Beantwoorden
  • Beste Jos, de mogelijkheid om overwaarde te verzilveren bestaat al lang, maar tijdens de kredietcrisis waren geldverstrekkers terughoudend. In 2017 is de verzilverhypotheek geïntroduceerd en sinds dien is het aanbod flink gegroeid. Met vriendelijke groet, Roel (Hypotheek-Rentetarieven)

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Maak de juiste keuzes met een hypotheekvergelijking op maat.

8.3
8.3 uit 2673 reviews. 90% beveelt ons aan!
 • Inzicht gegeven

  Prima uitleg en goed globaal inzicht gegeven

  16/11/2022 Rob, Geffen
 • Duidelijk

  Goede en duidelijke informatie.

  13/11/2022 Willem Dijkstra, Gorredijk
 • Goed

  Prima uitleg. Helder

  11/11/2022 HC Veenstra, Meppel
 • Super

  Snelle reactie, duidelijke site, vriendelijke medewerkster.

  09/11/2022 Marieke Vuijk, Vlaardingen

Mis geen enkele rente-update!

Wekelijks: de laagste rentes, slimme hypotheeektips en handige rekentools. Aangevuld met leuke weetjes. Benieuwd? Meld u gratis aan!
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

+128.000 abonnees | Wekelijks rente-overzicht + hypotheektips
Extra: ontvang exclusief de renteverwachting 2022