Zilverhuis Hypotheek biedt uitkomst voor senioren

Onderlinge ’s-Gravenhage heeft haar verzilverhypotheek een stuk interessanter gemaakt voor senioren. Tijd voor een hernieuwde kennismaking met de Zilverhuis Hypotheek.

Ook voor consumptieve bestedingen en tegen een lage rente

De voorwaarden van Onderlinge ’s-Gravenhage zijn op een aantal punten verruimd. Zo mag de overwaarde nu ook voor consumptieve doeleinden gebruikt worden. Je kunt kiezen voor de uitkering van een groot bedrag ineens, een maandelijkse aanvulling op het pensioen, of een combinatie. Lees hoe een verzilverhypotheek werkt.

Je kunt nu bijvoorbeeld kiezen om overwaarde gebruiken om een camper te kopen en daarnaast elke maand jouw pensioen aan te vullen.

De overwaarde van jouw huis gebruiken?Bereken vrijblijvend jouw mogelijkheden met de Zilverhuis Hypotheek >

Nog enkele highlights van de Zilverhuis Hypotheek van Onderlinge ’s-Gravenhage zijn:

Verzilverhypotheek Onderlinge ’s-Gravenhage
 • Beschikbaar vanaf de AOW-leeftijd.
 • De woning blijf jouw eigendom.
 • De Zilverhuis Hypotheek is geschikt voor mensen met een relatief laag (pensioen)inkomen en/ of vermogen.
 • Een kleine hypotheek bij een andere bank, mag naast de Zilverhuis Hypotheek blijven lopen. Mits jouw huidige bank dit toestaat.
 • Je kunt er ook voor kiezen met de combinatie van een eenmalige en periodieke uitkering, de bestaande hypotheek af te lossen.
 • Je maandlasten blijven gelijk. De rente wordt namelijk bijgeschreven op de hypotheekschuld.
 • Geen zorgen over een restschuld. Deze wordt onder voorwaarde vergoed door vergoedt Onderlinge ’s-Gravenhage.
 • De rente van Onderlinge ’s-Gravenhage is zeer aantrekkelijk in vergelijking met andere aanbieders* en staat ook nog eens levenslang vast.

*het kan zijn dat we hier te maken hebben met een scherpe introductie-rente om de Zilverhuis Hypotheek in de markt te zetten. Dit maakt het extra interessant om er snel bij te zijn.

Past Zilverhuis Hypotheek bij jou?

Bij voldoende inkomen is het vaak voordeliger om jouw hypotheek regulier te verhogen. Ook dan kan je overwaarde consumptief gebruiken, namelijk met een box 3 hypotheekdeel. Daarnaast is er bij een reguliere verhoging geen sprake van rente-op-rente, waardoor jouw overwaarde versneld minder wordt.

Ook dit zijn aandachtpunten Zilverhuis Hypotheek:

 • Door overwaarde te verzilveren wordt jouw erfenis in de toekomst mogelijk lager. We adviseren om dit te bespreken met de erfgenamen.
 • Als je in de toekomst wilt verhuizen kun je minder overwaarde inbrengen, omdat je deze deels al gebruikt hebt.
 • Krijg je een nieuwe partner, of is je huidige partner geen medeschuldenaar van de Zilverhuis Hypotheek, dan kan hij of zij de hypotheek niet voortzetten als jij overlijdt. Dit geldt ook voor inwonende kinderen. Dit betekent dat de opgebouwde schuld moet worden terug betaald, bijvoorbeeld door de woning te verkopen.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden met de Zilverhuis Hypotheek?Bereken vrijblijvend de mogelijkheden met jouw overwaarde >

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

9 gedachten over “Zilverhuis Hypotheek biedt uitkomst voor senioren”

  • Beste Loes, het rente-op-rente effect van de verzilverhypotheek hebben we inderdaad niet in het rekenvoorbeeld uitgewerkt. Bij een aanvraag wordt dit persoonlijk voor u berekend. Met vriendelijke groet, Roel (Hypotheek-Rentetarieven)

   Beantwoorden
 1. Begrijp niet waarom 3,1% rente betaald (6.200,-)moet worden over de hele 200.000,- , gezien de overige 125.000,- met een maandelijks bedrag als aanvulling op hun pensioen wordt uitgekeerd. Je zou denken dat het rentebedrag per jaar geleidelijk zou oplopen.

  Beantwoorden
  • Beste Erik, bij de Zilverhuis Hypotheek betaalt u alleen rente over de overwaarde die u daadwerkelijk heeft opgenomen. Daarom is de periodieke uitkering ook zo interessant. In ons rekenvoorbeeld was dit niet duidelijk. Om het niet te ingewikkeld te maken, laten we nu de rente over het eerste jaar zien. Met vriendelijke groet, Roel (Hypotheek-Rentetarieven).

   Beantwoorden
 2. Moet je over de maandelijkse uitkering
  Uit de overwaarde van je woning belasting betalen.
  Wordt het gezien als inkomen?

  Beantwoorden
  • Beste heer De Haas, over de maandelijkse uitkering van een verzilverhypotheek, betaalt u geen belasting. Met vriendelijke groet, Roel (Hypotheek-Rentetarieven)

   Beantwoorden
 3. Wat een onzinnige vragen allemaal. Roel heeft alles correct uitgelegd. Geld lenen kost nou eenmaal ook geld, maar daar krijg je ook wel iets voor. Alleen is de rente op dit moment, gezien een half jaar geleden, wat aan de hoge kant. Ik zou dus nog even wachten met afsluiten. De toekomst is erg onzeker geworden voor iedereen. Laten we hopen dat ook de overheid ons ouderen gaan helpen. We hebben het nog niet zo slecht naar mijn mening. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen en dat is jammer. Na regen komt er altijd weer zonneschijn. Wellicht worden de pensioenen ook eindelijk geindexeerd. Het is een vervelende tijd voor iedereen van hoog tot laag.

  Beantwoorden
  • Beste Jos, de mogelijkheid om overwaarde te verzilveren bestaat al lang, maar tijdens de kredietcrisis waren geldverstrekkers terughoudend. In 2017 is de verzilverhypotheek geïntroduceerd en sinds dien is het aanbod flink gegroeid. Met vriendelijke groet, Roel (Hypotheek-Rentetarieven)

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.

8.5
8.5 uit 3114 reviews. 90% beveelt ons aan!
 • Snel adequate info

  Om snel een beeld te krijgen van de rente-percentages van diverse aanbieders, is de website bijzonder geschikt

  22/05/2024 Piet, Wijckel
 • Goed geholpen

  Was goed en duidelijk uit geleg

  02/06/2024 Theo Raike, Alkmaar
 • Advies TOP

  In overleg met uw medewerker ben ik tot de juiste beslissing gekomen, ik waardeer dit zeer. Het contact heb ik als héél positief ervaren.

  11/06/2024 Cor Varkevisser, Katwijk

Mis geen enkele rente-update!

Wekelijks: de laagste rentes, slimme hypotheeektips en handige rekentools. Aangevuld met leuke weetjes. Benieuwd? Meld je gratis aan!
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

+140.000 abonnees | Wekelijks rente-overzicht + hypotheektips
Extra: ontvang exclusief de renteverwachting 2024