Block title
Block content

Wat is belastingaftrek?

De overheid heeft diverse belastingmaatregelen die gunstig zijn voor hypotheekconsumenten. Zo mag u verschillende posten die betrekking hebben op uw hypotheek van uw belastbare inkomen aftrekken. Hoe lager het belastbaar inkomen, hoe minder belasting u betaalt. Een ander woord voor belastingaftrek is hypotheekrenteaftrek.

Eenmalig aftrekbare kosten

Er zijn een aantal kosten die u eenmalig kunt aftrekken in het belastingjaar van de aankoop van de woning. Met enkele uitzonderingen zijn deze kosten ook aftrekbaar bij het oversluiten van de hypotheek naar een andere hypotheekaanbieder.   

Hypotheekrenteaftrek

De belangrijkste jaarlijkse aftrekpost is de hypotheekrente, beter bekend als de hypotheekrenteaftrek. De hypotheekrente kunt u aftrekken van u belastbaar inkomen. Dit belastingvoordeel brengt uw maandlasten flink omlaag. De hypotheekrenteaftrek kan uw maandlasten flink omlaag brengen.
 

Meer informatie

Voor meer informatie over de belastingregelingen die van toepassing zijn op uw hypotheek kunt u terecht op onze belasting-informatiepagina. Ook de belastingdienst heeft een speciale informatiepagina op www.belastingdienst.nl over hypotheek en belasting.

Ontvang een persoonlijk hypotheekaanbod

Ontvang vrijblijvend een persoonlijk hypotheekaanbod in de volgende situaties: