Hypotheek nieuwbouw

De laagste hypotheekrente voor nieuwbouw vind je hier. Maar vergelijk ook de voorwaarden. Minstens zo belangrijk bij het kopen van een nieuwbouwwoning.

Wat is hypotheek nieuwbouw?

Een hypotheek nieuwbouw is een hypotheek voor een woning die nog gebouwd moet worden. Met een bouwfinanciering kan je de de bouw van een nieuwbouwwoning financieren.

Hypotheekrente nieuwbouw vergelijken

Voor de hypotheekrente wordt geen onderscheid gemaakt tussen hypotheken voor nieuwbouw en hypotheken voor bestaande bouw. Enkel Nationale Nederlanden en asr hebben een speciaal nieuwbouwtarief. Dit betekent niet dat er niets te vergelijken valt.

Nieuwbouwwoningen worden namelijk gebouwd volgens de huidige duurzaamheidseisen. Dit is voor een aantal banken reden om korting op de hypotheekrente te geven:

  • Met de GroenHypotheek van Rabobank krijg je 0,15% rentekorting
  • Ook ABN AMRO biedt 0,2% duurzaamheidskorting op de hypotheekrente aan
  • Bij Woonnu krijg je 0,2% korting op de hypotheekrente

Vergelijk ook de voorwaarden!

Naast de hypotheekrente is het vergelijken van de voorwaarden minstens zo belangrijk. Je moet bij een bouwfinanciering rekening houden met:

Geldigheid hypotheekofferte

Voor de financiering van een nieuwbouwwoning heb je een hypotheekofferte nodig met een lange geldigheid. Je moet hier al rekening mee houden bij de aanvraag van de hypotheekofferte

Aanvragen bouwdepot

Door de hypotheeksom in een bouwdepot te storten voorkom je dat je direct de volle pond aan hypotheekrente betaalt over het deel van de hypotheek dat je niet gebruikt. Omdat je op het bedrag dat in het bouwdepot rente ontvangt kan je het hypotheekbedrag in fases gebruiken voor de bouw van jouw woning, tegen een lage maandlast . 

Het is dus belangrijk dat de rente die je ontvangt over de hypotheeksom in het bouwdepot, zo min mogelijk verschilt van de hypotheekrente die je betaalt over de lening. Lees ook deze 5 tips voor een hypotheek voor een nieuwbouwwoning.

Gerelateerde begrippen:
Hypotheek bestaande bouw
Bouwdepot nieuwbouw

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.