Hypotheek nieuwbouw

De laagste hypotheekrente voor nieuwbouw vindt u hier. Maar vergelijk ook de voorwaarden. Minstens zo belangrijk bij het kopen van een nieuwbouwwoning.

Wat is hypotheek nieuwbouw?

Een hypotheek nieuwbouw is een hypotheek voor een woning die nog gebouwd moet worden. Met een bouwfinanciering kunt u de de bouw van een nieuwbouwwoning financieren.

Hypotheekrente nieuwbouw vergelijken

Voor de hypotheekrente wordt geen onderscheid gemaakt tussen hypotheken voor nieuwbouw en hypotheken voor bestaande bouw. Enkel Nationale Nederlanden heeft een speciaal nieuwbouwtarief. Dit betekent niet dat er niets te vergelijken valt.

Nieuwbouwwoningen worden namelijk gebouwd volgens de huidige duurzaamheidseisen. Dit is voor een aantal banken reden om korting op de hypotheekrente te geven:

  • Met de GroenHypotheek van Rabobank krijgt u 0,2% rentekorting.
  • Ook ABN AMRO biedt 0,2% duurzaamheidskorting op de hypotheekrente aan.
  • Bij Attens krijgt u 0,4% korting op de hypotheekrente over maximaal 25.000 euro.

Vergelijk ook de voorwaarden!

Naast de hypotheekrente is het vergelijken van de voorwaarden minstens zo belangrijk. U moet bij een bouwfinanciering rekening houden met:

Geldigheid hypotheekofferte

Voor de financiering van een nieuwbouwwoning heeft u een hypotheekofferte nodig met een lange geldigheid. U moet hier al rekening mee houden bij de aanvraag van de hypotheekofferte

Aanvragen bouwdepot

Door de hypotheeksom in een bouwdepot te storten voorkomt u dat u direct de volle pond aan hypotheekrente betaalt over het deel van de hypotheek dat u niet gebruikt. Omdat u op het bedrag dat in het bouwdepot rente ontvangt kunt u het hypotheekbedrag in fases gebruiken voor de bouw van uw woning, tegen een lage maandlast . 

Het is dus belangrijk dat de rente die u ontvangt over de hypotheeksom in het bouwdepot, zo min mogelijk verschilt van de hypotheekrente die u betaalt over de lening.Lees ook deze 5 tips voor een hypotheek voor een nieuwbouwwoning.

Gerelateerde begrippen:
Hypotheek bestaande bouw
Bouwdepot nieuwbouw

Uw hypotheek oversluiten?

Bereken of oversluiten voor u voordelig is.

Overwaarde opnemen?

Ontdek uw mogelijkheden met overwaarde.

Woning op het oog?

Bereken nu uw laagste rente.