Block title
Block content

Wat is renteherziening?

Aan het einde van de rentevastperiode stuurt de bank u een verlengingsvoorstel (voor renteherziening). In dit renteherziening-voorstel doet de hypotheekverstrekker u een aanbieding voor een nieuwe rentevastperiode.

Dit voorstel tot renteherziening moet u 3 maanden voor het einde van de rentevastperiode krijgen. In de renteherziening staat de marktrente van dat moment, eventueel verhoogd met een renteopslag.

Akkoord gaan of niet? 

  • U gaat akkoord met rentevoorstel van de bank.
  • U stapt over naar een andere geldvertrekker met een beter voorstel.

Aan het einde van de rentevastperiode kunt u boetevrij overstappen naar een andere hypotheekaanbieder.. Dit is dus het moment om te controleren of uw bank nog wel de laagste hypotheekrente heeft. Bent u tevreden over het aanbod van de bank, dan dan betaalt u weer voor een nieuwe rentevastperiode een vast rentetarief.

Tip: Kijk ook een in onze renteverwachting hoe de hypotheekrente zich ontwikkelt.

Rente verlengingsvoorstel voor renteherziening

In onze dagelijkse praktijk zien we dat banken een onderscheid maken in renteherziening-verlengingstarieven voor bestaande klanten en offertetarieven voor nieuwe klanten. Dit betekent dat nieuwe klanten betere hypotheekrente tarieven krijgen dan bestaande klanten. Let hier dus op bij de keuze voor de hypotheekverstrekker, zeker wanneer u kiest voor een korte rentevastperiode.

Ontvang een persoonlijk hypotheekaanbod

Ontvang vrijblijvend een persoonlijk hypotheekaanbod in de volgende situaties: