Controleer nu uw aflossingsvrije hypotheek

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Met een aflossingsvrije hypotheek lost u tijdens de looptijd niets af en bouwt u ook geen gegarandeerd vermogen op. Bekende hypotheekvormen zijn de populaire aflossingsvrije hypotheek maar ook de beleggingshypotheek. De hypotheekschuld wordt aan het einde van de looptijd afgelost met de opbrengst van de verkoop van het huis of de beleggingsportefeuille. Omdat u niets aflost zijn de maandlasten laag en kunt u optimaal profiteren van de hypotheekrenteaftrek.

Verhoogd risico op restschuld

Met een aflossingsvrije hypotheek heeft u een verhoogd risico op een restschuld. Voor de aflossing van uw hypotheek bent u afhankelijk van de opbrengst van de verkoop van het huis of de beleggingsportefeuille. Wanneer deze opbrengst tegenvalt dan kunt u de hypotheek niet volledig aflossen en blijft u zitten met een restschuld. Dit scenario lijkt nu werkelijkheid te worden door de volgende economische ontwikkelingen:

Controleer uw hypotheek.

U kunt een restschuld voorkomen door direct actie te ondernemen. Controleer eerst uw hypotheek op de volgende punten:
  • Wat is de hoogte van uw hypotheek? 
  • Hoe is uw hypotheek opgebouwd (aflossingsvrije hypotheek of beleggingshypotheek)? 
  • Wat is de waarde van uw woning of uw beleggingsportefeuille.
Vervolgens moet u inschatten of u een verhoogd risico loopt op een restschuld. Wanneer dit het geval is, onderneem dan direct actie. U kunt namelijk een restschuld voorkomen door alsnog te gaan aflossen of te kiezen voor een hypotheekproduct met een gegarandeerde vermogensopbouw.
 
Heeft u een verhoogd risico op een restschuld? Maak dan direct een afspraak met een hypotheekadviseur. Wij kunnen u helpen om de juiste financiële beslissingen te nemen.
 
Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.