Block title
Block content

Wat is hypotheek bestaande bouw?

Op de hypotheekmarkt wordt een onderscheid gemaakt tussen hypotheek bestaande bouw en hypotheek nieuwbouw.

Een hypotheek bestaande bouw is een hypotheek voor een woning die al gebouwd is. Dit brengt een aantal specifieke kenmerken met zich mee:

Kosten vrij op naam

De kosten van een aankoop van een bestaande woning bestaan uit:

Hypotheek

U kunt hier een Hypotheekofferte aanvragen voor een bestaande woning. Wenst u de rentetarieven te bekijken voor een hypotheek voor een bestaande woning? Op ons overzicht van hypotheek rentetarieven vindt u deze terug.
 

Algemene fiscale aspecten

De kosten en/of hypotheekrente zijn aftrekbaar van de belasting vanaf het moment de lening is aangegaan, voor de financiering van een bestaande woning.

Deze woning dient tot hoofdverblijf van de hypotheekaanvrager. De hypotheekrenteaftrek geldt gedurende 30 jaar. Bij verhogingen van de hypotheek geldt opnieuw een aftrekperiode van 30 jaar, als de verhoging gebruikt is voor het verbeteren van de woning of het onderhoud ervan.
 

Oplevering van de woning

U kunt het best het huis dat u wenst te kopen, laten keuren. Een dergelijke aankoopkeuring is een visuele inspectie, die u een beeld geeft van de bouwkundige staat van de woning. Er worden geen afwerkingen of onderdelen verwijderd om de achterliggende constructie te bekijken.

Soms wordt er advies voor aanvullend onderzoek gegeven, bijvoorbeeld waar geen oordeel mogelijk is, of een sterk vermoeden is van verborgen gebreken. U krijgt bij een aankoopkeuring een kostenraming van direct noodzakelijke kosten, de kosten op termijn (0-5j) en de verbeterkosten. Zo weet u direct waar u aan toe bent.

U kunt bij hypotheek-rentetarieven.nl een offerte aanvragen over een hypotheek bestaande bouw. Als intermediair kunnen wij u het hypotheekproduct aanbieden die voor u het meest geschikt is. Vraag gratis en vrijblijvend een hypotheek-offerte aan voor een hypotheek bestaande bouw.

Ontvang een persoonlijk hypotheekaanbod

Ontvang vrijblijvend een persoonlijk hypotheekaanbod in de volgende situaties: