Block title
Block content
  Door: roel 5279 keer gelezen
SNS Reaal heeft aangekondigd de strengere hypotheeknormen uit de Gedragscode Hypothecaire Financieringen (GHF) te gaan volgen. Vanaf woensdag 14 september kan bij de bank met een hypotheek onder de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) niet meer dan 106% van de woningwaarde geleend worden. Dit is lager dan het maximum van 108% voor NHG-hypotheken.

Opvallend

De strengere hypotheeknormen van SNS Reaal zijn opvallend omdat de bank eerder pleitte voor ruimere hypotheeknormen voor starters. Deze maatregel moest volgens bestuursvoorzitter Latenstein de woningmarkt stimuleren. Nu meldt SNS Reaal dat besloten is om één standpunt in te nemen voor het maximale hypotheekbedrag bij NHG-hypotheken en om hierbij de gedragscode te volgen.

Niet van toepassing

De hypotheekverstrekkers lijken collectief te kiezen voor de strengere hypotheeknormen van de GHF. Dat terwijl minister De Jager onlangs heeft gezegd dat de GHF niet van toepassing is op NHG-hypotheken.

Nieuwsgierig naar uw maximale hypotheekbedrag? Bereken uw maximale hypotheek en zie direct hoeveel u kunt lenen.Ontvang een persoonlijk hypotheekaanbod

Ontvang vrijblijvend een persoonlijk hypotheekaanbod in de volgende situaties:Expert Tip
Op zoek naar de beste hypotheek? Laat nu uw mogelijkheden doorrekenen. Uit 458 producten van alle 39 aanbieders in Nederland, selecteren we de beste opties.
  • Laagste hypotheekrente garantie
  • 100% onafhankelijk & vrijblijvend
  • Binnen 24 uur duidelijkheid
Benieuwd? Start hier uw vergelijking