Zo laat u de gestegen huizenprijs in uw voordeel werken

De huizenprijzen breken momenteel alle records. Of u nu wel of geen verhuisplannen heeft; zo laat u de gestegen huizenprijs in uw voordeel werken.

Huizenprijs stijgt explosief

De lage hypotheekrente in combinatie met een beperkt aanbod van koophuizen, zorgt ervoor dat de huizenprijs explosief stijgt. Huizen waren nog nooit zo duur als op dit moment. En met een gemiddelde prijsstijging van 7% over 2019 staan veel huizenbezitters op winst.

Zo laat u de gestegen huizenprijs in uw voordeel voordeel werken als u geen verhuisplannen heeft, gaat verhuizen of uw eerste huis koopt:

Hoeveel is uw huis meer waard geworden? Bereken uw bereken uw actuele woningwaarde >

Huizenbezitters zonder verhuisplannen

Ook als u geen verhuisplannen heeft, kunt u de gestegen huizenprijs in uw voordeel laten werken.

  • Door de gestegen huizenprijs wordt uw hypotheek in verhouding tot de woningwaarde lager. Daarmee vervalt mogelijk uw risico-opslag of komt u zelfs in aanmerking voor rentekorting. Let op: geldverstrekkers wijzen klanten er niet altijd op als de hypotheek goedkoper kan.
  • De hoogte van de rente-opslag of korting verschilt per geldverstrekker. Met de gestegen huizenprijs is het interessant om uw hypotheekrente en voorwaarden te herbekijken. Mogelijk is oversluiten naar een andere geldverstrekker voordelig.
  • In een aantal situaties is het mogelijk om de gestegen huizenprijs contant te maken. Met hypotheekproducten als de omkeer- of verzilverhypotheek kunt u de overwaarde uit uw huis halen, bijvoorbeeld als aanvulling op het pensioen.

Huizenbezitters die willen verhuizen

Door de gestegen huizenprijs hebben doorstromers een mooie positie op de huizenmarkt. Zij kunnen hun huidige woning vaak met overwaarde verkopen. Huizenbezitters kunnen bij een verhuizing kiezen voor lagere woonlasten of een duurder huis. Daarbij kunnen ze gebruik maken van een aantal interessante hypotheek-oplossingen:

Starters die hun eerste huis kopen

Door de gestegen huizenprijs hebben starters moeite om de hun eerste woning te financieren. Dit heeft een aantal oorzaken:

Momenteel wordt gemiddeld 30.000 uit eigen zak gefinancierd bij de aankoop van een eerste woning. Zonder overwaarde betekent dit sparen. Het is dus niet verwonderlijk dat steeds meer ouders helpen bij de hypotheek.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.