Block title
Block content
Zo laat u de gestegen huizenprijs in uw voordeel werken
  Door: roel 25594 keer gelezen
De huizenprijzen breken momenteel alle records. Of u nu wel of geen verhuisplannen heeft; zo laat u de gestegen huizenprijs in uw voordeel werken.

Huizenprijs stijgt explosief

De lage hypotheekrente in combinatie met een beperkt aanbod van koophuizen, zorgt ervoor dat de huizenprijs explosief stijgt. Huizen waren nog nooit zo duur als op dit moment. En met een gemiddelde prijsstijging van 9% over de eerste helft van 2018, stevent de huizenmarkt af op een nieuw recordjaar.

Zo laat u de gestegen huizenprijs in uw voordeel voordeel werken als u geen verhuisplannen heeft, gaat verhuizen of uw eerste huis koopt:

Benieuwd naar uw voordeel? Bereken uw hypotheekmogelijkheden bij de gestegen huizenprijs >

Huizenbezitters zonder verhuisplannen

Ook als u geen verhuisplannen heeft, kunt u de gestegen huizenprijs in uw voordeel laten werken.

  • Door de gestegen huizenprijs wordt uw hypotheek in verhouding tot de woningwaarde lager. Daarmee vervalt mogelijk uw risico-opslag of komt u zelfs in aanmerking voor rentekorting. Let op: geldverstrekkers wijzen klanten er niet altijd op als de hypotheek goedkoper kan.

  • De hoogte van de rente-opslag of korting verschilt per geldverstrekker. Met de gestegen huizenprijs is het interessant om uw hypotheekrente en voorwaarden te herbekijken. Mogelijk is oversluiten naar een andere geldverstrekker voordelig.

  • In een aantal situaties is het mogelijk om de gestegen huizenprijs contant te maken. Met hypotheekproducten als de omkeer- of verzilverhypotheek kunt u de overwaarde uit uw huis halen, bijvoorbeeld als aanvulling op het pensioen.

Huizenbezitters die willen verhuizen

Door de gestegen huizenprijs hebben doorstromers een mooie positie op de huizenmarkt. Zij kunnen hun huidige woning vaak met overwaarde verkopen. Huizenbezitters kunnen bij een verhuizing kiezen voor lagere woonlasten of een duurder huis. Daarbij kunnen ze gebruik maken van een aantal interessante hypotheek-oplossingen:

Starters die hun eerste huis kopen

Voor het tweede kwartaal op rij daalde het aantal starters op de huizenmarkt met 11%. Door de gestegen huizenprijs hebben starters moeite om de hun eerste woning te financieren. Dit heeft een aantal oorzaken:

Momenteel wordt gemiddeld 39.000 uit eigen zak gefinancierd bij de aankoop van een eerste woning. Zonder overwaarde betekent dit sparen. Het is dus niet verwonderlijk dat steeds meer ouders helpen bij de hypotheek.

Ontvang een persoonlijk hypotheekaanbod

Ontvang vrijblijvend een persoonlijk hypotheekaanbod in de volgende situaties:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.