Block title
Block content
Block title
Block content
Hypotheekrente onder 1 procent: komt u in aanmerking?
  Door: roel 3621 keer gelezen
Sinds kort biedt ABN AMRO een hypotheekrente van onder 1 procent. Wat zijn de voorwaarden van deze goedkope hypotheek en is dit voor iedereen interessant?

Hypotheekrente onder 1 procent

Vorige week schudde ABN AMRO de markt op met een extreme verlaging van de hypotheekrente. De laagste hypotheekrente in de markt gaat hierdoor in één klap van 1,39% naar 0,94%. De bank verlaagde haar hypotheekrente 2 jaar vast met maar liefst 0,71%.

Voorwaarden voor de lage rente

ABN AMRO biedt nu een hypotheek 2 jaar vast met een rente van 0,99%. Bij een hypotheeksom van 65% van de marktwaarde van de woning is de hypotheekrente zelfs 0,94%. Naast NHG of een lage risicoklasse stelt de bank een aantal extra voorwaarden om in aanmerking te komen voor een hypotheekrente onder 1 procent:

  • De hypotheek moet annuïtair of liniair worden afgelost.
  • De klant moet een betaalpakket bij de bank afsluiten.

 ABN AMRO heeft alle rentetarieven 2 jaar vast flink verlaagd. Dus ook als u niet aan deze voorwaarden voldoet kunt u profiteren van een lage hypotheekrente. Echter wel boven 1%.

Start uw hypotheekvergelijking De laagste hypotheekrente voor u uitgezocht

Budget hypotheek

De goedkope hypotheek van ABN AMRO is een budgetvariant. Dit betekent dat de voorwaarden bij de aanvraag van een hypotheekofferte minder ruim zijn. Zo kan de offerte niet kosteloos verlengd worden en wordt het renteaanbod niet verlaagd als de hypotheekrente tijdens het offertetraject wordt verlaagd.

‘Rentebedenktijd’

Naast een lage hypotheekrente kunt u met de hypotheek van ABN AMRO het tarief op elk moment vastzetten. ‘Rentebedenktijd’, noemt de bank dit. Een mooi gebaar nu de hypotheekrente historisch laag is door het lage-rente-beleid van de ECB. Klanten kunnen direct anticiperen bij een renteverhoging en de hypotheek voor lange tijd vastzetten.

Nadeel van de lage hypotheekrente

Daar zit ook meteen het grote nadeel van deze hypotheek. De lange hypotheekrentes bij ABN AMRO behoren niet tot de laagste tarieven in de markt, bijvoorbeeld de hypotheekrente 10 jaar vast. De kans is dus groot dat het rentevoorstel van dan bank tegenvalt, wanneer u de hypotheek gaat vastzetten. Het renteaanbod wordt zo een lokkertje om klanten voor lange tijd aan zich te binden.

Revival van de grootbank

Met de rente-stunt positioneert ABN AMRO zich opnieuw in de markt. Lange tijd hadden de banken het nakijken toen nieuwe aanbieders als Munt Hypotheken en Hypotrust snel veel marktaandeel pakten met een lage hypotheekrente. De grootbank zet nu andere aanbieders aanbieders in de markt op scherp. We zouden zelfs kunnen spreken van een revival van de grootbank.

Extreem lage hypotheekrente interessant?

Of deze extreem lage hypotheekrente uiteindelijk aantrekkelijk is hangt af van de situatie van de klant. Sommige huizenbezitters zijn gebaat bij een flexibele hypotheek, anderen kunnen beter gaan voor de zekerheid van een lage hypotheekrente voor lange tijd. Een onafhankelijke hypotheekvergelijking kan hier uitsluitsel over geven.

Reacties

En waar kan een zelfstandig ondernemer, met nog 10 jaar voor zijn pensioen nog terecht? Zelf met eigen geld ben je als ondernemer zelden ergens "welkom". Hopelijk versoepeld de overheid voor deze groep de regelgeving, zodat ook zij nog aan hun toekomst kunnen bouwen.
Waar gaat dit over. Onze rentevaste periode liep af en betalen nu gewoon de hoofdprijs. ( 3.10%) Behoorlijke overwaarde van ons huis en huurinkomsten. De harde werkers met een eigen bedrijf worden overal op gepakt. Wat gaat hier allemaal mis in dit land?
Men heeft geen oog voor de kleine ondernemer. Alleen de multinationals en financiële maffia zijn in tel. Die hebben de lobbyisten zitten die voor u het beleid bepalen.

Reactie toevoegen