Duurzaamheidshypotheek

Hypotheekrente duurzaamheidshypotheek

Jouw energiebesparende maatregelen voordelig financieren of een duurzaam huis kopen? Vergelijk de rente van duurzaamheidshypotheek en vraag direct de offerte aan.

Maatschappij Product Dekking Rente
Vandaag bijgewerkt
Lot Hypotheek
Duurzaamheidshypotheek
NHG1.50% Meer info Offerte
Rabobank Hypotheek met Basisvoorwaarden
GroenHypotheek
NHG3.06% Meer info Offerte
Rabobank Hypotheek met Plusvoorwaarden
GroenHypotheek
NHG3.30% Meer info Offerte
ABN AMRO Budget Hypotheek
Duurzaam Wonen Hypotheek Annuïtair
NHG3.74% Meer info Offerte
ABN AMRO Budget Hypotheek
Duurzaam Wonen Hypotheek Lineair
NHG3.74% Meer info Offerte
Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Wil je een complete hypotheekvergelijking?

Onze adviseurs vergelijken met jou méér dan 670 hypotheken van 35 aanbieders. Wij zijn 100% onafhankelijk en geven je binnen 24 uur duidelijkheid!

ABN AMRO Woning Hypotheek
Duurzaam Wonen Hypotheek Annuïtair
NHG3.81% Meer info Offerte
ABN AMRO Woning Hypotheek
Duurzaam Wonen Hypotheek Lineair
NHG3.81% Meer info Offerte
Venn Hypotheek
Gemakkelijk Groen
NHG4.10% Meer info Offerte

Wat is een duurzaamheidshypotheek?

Een duurzaamheidshypotheek is een lening waarmee een energiezuinig huis kunt kopen of energiebesparende maatregelen kunt financieren. Jw krijgt dan korting op de hypotheekrente. Ga je jouw huidige woning verduurzamen dan kun je nu alvast energiebespaarbudget reserveren. Je hoeft pas later te beslissen welke energiebesparende maatregelen Je gaat nemen. Daarnaast zijn geldverstrekkers bereidt ruimere leennormen te hanteren als je kiest voor duurzaam.

De voordelen op een rij:

  • Korting op de hypotheekrente
  • Reserveer nu budget en beslis later
  • Ruime leennormen

Een nadeel van de duurzaamheidshypotheek is dat je afsluitkosten betaalt. Bij lagere leenbedragen kan een consumptief krediet of duurzaamhuidslening van SVn voordeliger zijn.

Rente duurzaamheidshypotheek

Een duurzaamheidshypotheek heeft een aantrekkelijke rente. Dit komt omdat geldverstrekkers korting geven op de hypotheekrente. Hoeveel rentekorting je krijgt is afhankelijk van het (toekomstige) energielabel en ECP-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt) van je woning. In bovenstaand overzicht hebben we de korting al in de rente verwerkt en ziet je welke duurzaamheidshypotheek het voordeligst is.

Let op: de rentekorting kan gelden voor de gehele hypotheeksom of het deel van de hypotheek gebruikt om energiebesparende maatregelen te financieren. Het is daarom verstandig om altijd een persoonlijke vergelijking te maken om de duurzaamheidshypotheek te vinden die bij jou past.