Combinatiehypotheek

Hypotheekrente combinatiehypotheek

Voor een globaal inzicht in de hypotheekrente van de gewenste combinatiehypotheek kijk je in het renteoverzicht bij de afzonderlijke hypotheekvormen.

Hypotheken combineren

Met combinatiehypotheek combineer je twee hypotheekvormen in één hypotheek. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om een aflossingsvrije hypotheek te combineren met een spaarhypotheek. Beide aflossingsvormen hebben een andere hypotheekrente. Je kunt de hypotheekrente van alle hypotheekvormen vergelijken in ons handige renteoverzicht. Je kunt bijvoorbeeld de laagste hypotheekrente zoeken van de volgende hypotheekvormen.

Wat is een combinatiehypotheek?

Met een combinatiehypotheek kun je zelf jouw ideale hypotheek samenstellen. je kunt zo de voordelen van verschillende hypotheken combineren of de nadelen van een bepaalde hypotheek wegnemen. Een populaire combinatie is bijvoorbeeld een (gedeeltelijk) aflossingsvrije hypotheek en een spaar-, leven- of beleggingshypotheek. Met deze combinatie profiteer je van lage maandlasten en bouw je ook vermogen op.

Met een combinatiehypotheek kunt je alle hypotheekvormen combineren. Ook bepaal je zelf over welk deel van de hypotheeksom je welke hypotheek afsluit. Je kunt bijvoorbeeld 30% van de hypotheeksom aflossingsvrij maken en over 70% van de hypotheeksom een spaarhypotheek nemen.

Bij een combinatiehypotheek zijn de voor en nadelen van de gecombineerde hypotheekvormen van toepassing.

Voordelen combinatiehypotheek

  • Voordelen van hypotheekvormen combineren.
  • Nadelen van hypotheekvormen afzwakken.

Nadelen combinatiehypotheek

  • Nadelen blijven (hoewel afgezwakt) aanwezig.
  • Hypotheek wordt ingewikkeld.