Combinatiehypotheek

Hypotheekrente combinatiehypotheek

Voor een globaal inzicht in de hypotheekrente van de gewenste combinatiehypotheek kijkt u in het renteoverzicht bij de afzonderlijke hypotheekvormen.

Hypotheken combineren

Met combinatiehypotheek combineert u twee hypotheekvormen in één hypotheek. U kunt bijvoorbeeld kiezen om een aflossingsvrije hypotheek te combineren met een spaarhypotheek. Beide aflossingsvormen hebben een andere hypotheekrente. U kunt de hypotheekrente van alle hypotheekvormen vergelijken in ons handige renteoverzicht. U kunt bijvoorbeeld de laagste hypotheekrente zoeken van de volgende hypotheekvormen.

Wat is een combinatiehypotheek?

Met een combinatiehypotheek kunt u zelf uw ideale hypotheek samenstellen. U kunt zo de voordelen van verschillende hypotheken combineren of de nadelen van een bepaalde hypotheek wegnemen. Een populaire combinatie is bijvoorbeeld een (gedeeltelijk) aflossingsvrije hypotheek en een spaar-, leven- of beleggingshypotheek. Met deze combinatie profiteert u van lage maandlasten en bouwt u ook vermogen op.

Met een combinatiehypotheek kunt u alle hypotheekvormen combineren. Ook bepaalt u zelf over welk deel van de hypotheeksom u welke hypotheek afsluit. U kunt bijvoorbeeld 30% van de hypotheeksom aflossingsvrij maken en over 70% van de hypotheeksom een spaarhypotheek nemen.

Bij een combinatiehypotheek zijn de voor en nadelen van de gecombineerde hypotheekvormen van toepassing.

Voordelen combinatiehypotheek

  • Voordelen van hypotheekvormen combineren.
  • Nadelen van hypotheekvormen afzwakken.

Nadelen combinatiehypotheek

  • Nadelen blijven (hoewel afgezwakt) aanwezig.
  • Hypotheek wordt ingewikkeld.